Jan 29, 2013

TUŽBA !

Vijest dodana: 29.01.2013.

Zbog inzistiranja HKZR u svezi retrogradnog plaćanja razlike u visini upisnine kao i retrogradnog plaćanja članarine u iznosu 0,8% neto plaće za period od studenog 2010. do veljače 2011. godine (4 mjeseca), kao i opomene koje šalje HKZR članovima (za koje smatraju da nisu podmirili svoje obveze), obavještavamo Vas da je Udruga poduzela pravne korake u rješavanju nastalih problema. Stoga predlažemo da iste opomene ignorirate do konačnog rješenja sudskog spora.

Ravnatelj KBC Osijek usmeno je zaprijetio preko predstojnice Kliničkog zavoda doc. dr. Branke Kristek svim inženjerima med. rad. koji nisu ishodili licencu da će biti podvrgnuti sankcijama (mogući otkaz radnog ugovora).

Ponukani navedenim prijetnjama angažirali smo odvjetnički ured gosp. Subotić Zorana iz Belog Manastira koji je 28. siječnja 2013. uputio pismene obavijesti:

1-      Ravnateljstvu KBC Osijek

2-      Predsjednici HKZR Heleni Medvedec

3-      Zamjeniku ministra zdravlja dr. Cesarik Marijanu

u kojem obavještava navedene da je podignuta tužba protiv HKZR sa ciljem izdavanja članske iskaznice i odobrenja za samostalan rad (licence).

Svi relevantni pravni stručnjaci uvjereni su da ispunjavamo pravne uvjete za dobivanje licence, a Hrvatskoj komori zdravstvenih radnika ostavlja mogućnost da pravnim sredstvima izbori naplaćivanje sredstava zbog kojih se sporimo.

Umoljavamo sve zainteresirane koji žele da ih navedeni odvjetnički ured zastupa u sudskom sporu protiv HKZR da se u što kraćem roku jave telefonom ili e-mailom predsjedništvu Udruge (naznačeno u zaglavlju).

Dokumenti:

1. Obavijest članovima UIMRSIB o tužbi

2. Obavijest HKZR

3. Popis za odvjetnički ured.